29 juli 2023
16:00

IK Sleipner

Referat: Karlslunds IF FK - IK Sleipner

Dagens match i Division 2 Södra Svealand mellan Karlslunds IF FK och IK Sleipner slutar 2-3 efter att Karlslund står för en stark första halvlek och ledning med 2-0 men där IK Sleipner kommer ut starka i den andra och gör tre mål och vinner matchen.

Det gamla citatet "det värsta som finns i fotboll är att leda med 2-0" gjorde sig idag påmint. Karlslund får en drömstart genom mål av Linus Lamu redan i den sjätte matchminuten, detta efter att vänsterbacken Hassan Abdi Hassan avlossar ett skott som målvakten släpper retur på och Lamu snappar upp bollen, rundar målvakten och lägger bollen i mål.

Karlslund är starka hela halvleken och ligger på för en utökad ledning. Den kommer i den 40:e minuten då Jens Grönneberg Johansen blir fälld i straffområdet och domaren dömer straff. Grönneberg Johansen tar själv hand om straffen och sätter säkert 2-0.

En tolkning av ovanstående citat är att i en tvåmålsledning så slappnar ledande lag av lite, oftast omedvetet, medan jagande lag går hårt för att komma ikapp. Och det är ett mer aggressivt Sleipner i den andra halvleken, som hinner bli 13 minuter gammal innan vi olyckligt styr bollen i eget mål efter ett inlägg och det är reducerat till 1-2.

2-2 kommer i den 74:e minuten på nick och avgörande 2-3 kommer från nära håll i den sista spelminuten av ordinarie speltid. Karlslund har chanser även i den andra halvleken, närmast är ett stenhårt skott i ribban på frispark av Almin Masic och där Ebrima Jaiteh nickar över på returen.

Tung förlust minst sagt, men långt kvar av säsongen, och den starka första halvleken är verkligen något att ta med från denna match mot serieledarna.